Kurzusok, táborok

2009 óta tartunk önismereti, önsegítő kurzusokat, táborokat.

Image

Intuíció és belső erő fejlesztő elvonulás

  2020. október 16. 13:00 – október 18. 

  Kelemen majorság, Piliscsév, Hegyes dűlő 027/5, Ady Endre u., 2519

Szeretettel várok minden felnőttkorút erre a szépséges pilisi elvonulóhelyre október 16-18-ig, aki nyitott arra, hogy fejlessze az intuícióját és a belső erejéhez való kapcsolódni tudást.

Ez a 3 nap tele lesz gyakorlatokkal, megélésekkel, amikből jó néhány technikát haza is vihettek.

Erre a kurzusra azokat várom, akik növelni szeretnék a saját magukba vetett hitüket.

Akik szeretnék fejleszteni az intuíciójukat és a stabilitásukat, belső erejüket. 

Akik vonzódnak a spiritualitáshoz.

Akik szeretnének mélyebbre menni önmagukban.

Akiket vonz a belső munka és a többiekkel való kapcsolódás élménye.

Image

A Napszarvas fesztiválon levő szertartásom:

Először is néhány mondatban a „szertartás workshop” műfajról:

Ahogy a nevében, vagyis ebben a szokatlan szóösszetételben is benne van, amit csinálok, az valójában önismereti workshop keretek között levő szertartás. A szertartást mindig valamiért csináljuk, mindig van egy szándéka – ami maga az 5.elem. A szándék mozgatja az elemeket, határozza meg a „tér-emtő” teret.

Négy éven át tanultam pszichológiát, 25 éve pedig folyamatosan képzem magam az újabb és újabb önismereti, öngyógyító módszerek, technikák megismerésével, de az utóbbi években már szinte csak intuícióból dolgozom, integrálva az eddig megismerteket. Vegyítem a régit, az újat, kreatívan, játékosan, de szakrális alapokra építve.

A szertartás workshopoknak mindig megvannak az alapjai, visszatérő elemei:

 • Megfogalmazzuk a célt, szándékot, mi az, amiért ezt a szertartást csináljuk.
 • Behívjuk a 4 elemet (égtájak szerint behangolva), tudatosítva azt, hogy melyik elem miért felel, és hogy amint kint, úgy bent, amint lent, úgy fent.
 • Behívjuk az 5.elemet, a szándékot is, minél pontosabban megfogalmazva azt.
 • Meghajlunk előttük.
 • Behívjuk az égi segítőket, előttük is meghajlunk.
 • 4 ütemű légzőgyakorlat az évkör ritmusában. (Hogyan kerüljünk vissza a természetes ritmusunkba?)
 • Párokban különféle instrukciók alapján azon dolgozunk, hogy minél pontosabban ki tudjuk mondani, mi minden segítheti a saját, egyéni életünkben a kimondott szándék megvalósulását, és ehhez mit optimális tennünk, és/vagy felajánlanunk.
 • Közös mantrázás, hazavihető, javasolt erősítő, segítő gyakorlatok
 • Zárókör
 1. A minden érdeklődő számára felajánlott szertartás workshopom témája, szándéka: a belső egyensúly létrejöttének a megsegítése

Mindent az egyensúlyra való törekvés törvénye mozgat és határoz meg. A legtöbb emberi zűrzavar abból adódik, amikor nem ismerjük fel ennek a törvényszerűségnek a jelenlétét, nem látjuk az egyensúlyunkból való kibillenés jeleit.

Az ősi kultúrákban tudták, hogy minden betegség és baleset az egyensúlyból való kibillenés jele. (Ezáltal lesz a betegség a barátunk, segítőnk.) Erre egyre többen emlékeznek, hiszen az egyensúlyra való törekvés a létezés egyik legfontosabb törvénye és témája. Így nem csoda, ha minden tudatos (vagy tudatosodó) embert izgat az alapkérdés, hogy mi minden segíthet az egyensúlyunk megteremtésében.

Ezt a témát nagyon sokfelől lehet megközelíteni, én most a következőket választom:

 • jobb és bal agyféltekei minőségek és azok integrált együttműködése
 • tudatosítjuk a bennünk levő tengelyt, tartóoszlopot, hiszen mi magunk vagyunk a létra Ég és Föld között.
 • aktiváljuk mind a három tantient
 • aktiváljuk a 8.csakrát
 • egy 4 ütemű légzőgyakorlattal segítjük magunkat – ezt otthon is ajánlom csinálni

A szertartás workshop végén együtt fogjuk énekelni a „bármi is legyen körülöttem a világban, én a saját tengelyemben, köz-ép-pontomban vagyok” mantrámat.

És mivel a kondicionálásnak hatalmas ereje van, hazavihető gyakorlatokat is adok ajándékba, hogy segítsük magunkat a stabilitásunkban, éberségünkben, belső egyensúlyunk megsegítésében.

Image

A bennünk levő női és férfi energiák egyensúlya önmagunkon belül és emberi kapcsolódásainkban

2020. augusztus 16. 11:00 – augusztus 21.

Nairam Rendezvényközpont, 5081 Szajol, Külterület, Hrsz.: 096/8

Cél a két egymást kiegészítő és egymásra ható minőség együttműködésének a megsegítése, hogy ezáltal is egyre inkább megvalósítsuk, megteremtsük a saját egyensúlyunk létrejöttét, hiszen mindent az egyensúlyunk határoz meg.

Mindehhez elengedhetetlen a belső tartóoszlopunk (tengelyünk) megerősítése, illetve az üresség és az egység élmény átélése és megtapasztalása. Kurzusaim és táboraim egyik legnagyobb ajándéka ez – amire most még inkább ki vagyunk éhezve. Ebben az állapotban magától is elindulnak a test öngyógyító folyamatai, vagyis a belső egyensúly megteremtése.

Júliusban (szintén egy csodaszép helyen) volt egy zárt csoporttal egy 4 napos elvonulásom, ami annyira jines (lágy, puha, finom, erőlködés nélküli) volt, mint még soha egyetlen. Olyan gyakorlatok jöttek, gurultak ki végtelen puhasággal, amikbe csak belesüppedtünk.  Mélyről megéreztem azt, hogy mennyire elfáradtunk ebben a folyamatos rohanásban, elvárásban, teremtésben, presszionálásban, információ áradatban. Úgyhogy rengeteg feltöltő, jines gyakorlat lesz itt is. (Ebben a témában hadd ajánljam nektek ennek a könyvnek a 73.oldalán levő mandalát megnézni: https://mek.oszk.hu/00100/00116/00116.pdf – A könyv megírása óta már javult valamit a helyzet.)

Mivel a tábor célja a bennünk levő női és férfi energiák egyensúlya önmagunkon belül és emberi kapcsolódásainkban, ezért a következő témákra külön is kitérünk:

Mit jelent energetikai, illetve (arhetipikus) működési szinten férfinek és nőnek lenni?

Hogyan jelenik ez meg a párkapcsolatban, szexualitásban és emberi kapcsolódásainkban?

A petesejt és spermium dinamikája – mint a férfi- női működési mintázat alap modellje

Az irányító és befogadó dinamikájának szabad áramlása emberi kapcsolatainkban

A férfi és női működés nem egyenlő az alá és fölérendelt játszmával

A mindannyiónkat segítő női minőség (jelenleg ezen belül is kiemelten a kreativitás és intuivitás, illetve kontroll mentes állapotok) egyensúlyt segítő szerepe

Öngyógyító képességeink aktiválása

A mindannyiónkban ott élő „örök gyerek” elengedhetetlen fontossága

Egyensúlyi állapotunk létrejöttét sok-sok gyakorlat, meditáció és hazavihető technika fogja segíteni. 

A következőkre számíthatsz: 

 •  Összekapcsolódás az anyafölddel, megtanuljuk, hogyan töltsük a teremtő erőnkért való energia központunkat.
 • Indító szertartás, amiben megteremtjük az egyensúly létrejöttét és a bizalmat adni tudó támogató teret
 • Programozott tér – erről majd szóban
 • Testmunka – azért, hogy lazuljunk és szabadabban merjünk kapcsolódni a többiekhez, rajtuk keresztül magunkhoz (és fordítva)
 • Hangfürdő – hogy jobban ki merjük engedni a hangunkat, vagyis magunkat
 • Meditációk – ahhoz, hogy mélyebbre menjünk, elengedhetetlen a kontroll nélküli állapot, az ősbizalom megteremtése, amiben a saját sejtjeinkkel is fogunk kommunikálni
 • Érintések, aszerint, hogy hol tart a csoport az erre való nyitottságban (már most tudom, hogy nagy igény lesz rá…)
 • Transztánc vagy egész napos integrál családállítás Simonfi Etele által
 • Párokban való munka – egy másik ember szemében láthatjuk meg igazán magunkat, de azt is megtanuljuk, hogy minden külső visszajelzéstől függetlenül tisztában legyünk az értékeinkkel
 • OH kártyázás- Asszociációs kártya, ami segít mélyebb, rejtett információk felhozatalára. http://www.oh-kartya.hu/
 • Előadások és beszélgetések
 • Izgalmas, játékos, és erőt adó önismereti páros gyakorlatok.
Image

  2020. június 19. 12:00 – június 21. 

  Bálványos Szellős Rét, 8614 Bálványos (Somogy) Petőfi Sándor u. 36/B.

Bálványoson, fél-nomád körülmények között 3 napos elvonulás:

Ősi nőiségünket erősítő kurzus méh tisztító szertartással egybekötve

Évek óta ígérgetem és vágyom, hogy a méh tisztító szertartást a természetbe elvonultan élhessem meg pár tucat nőtársammal.

Tudom, hogy elementáris élmény lesz.

Először a körülményekről: csodaszép helyen leszünk: https://szellosret.hu/taborhelyszin/https://www.facebook.com/SzellosRet/

Ide a sátor és egyebek cipelése miatt kocsival érdemes jönni. Ha neked nincs autód, akkor írj nekünk, és összekapcsolunk a többi jelentkezővel, biztos lesz, aki elhoz.

Van zuhanyzó és WC, és a járványra való tekintettel mindenkinek a saját sátrát kell hoznia. Egy sátorban egy ember alhat, kivéve ha egy háztartásban élnek. 46 fő a maximum, és reggeltől-estig (az ebéd utáni kis megszakítással, amikor sziesztázunk) végig együtt leszünk, ahogy a közösség áramlása azt kívánja. Ekkor lesz a nyári napforduló 20-án, 21-én pedig (08:41-kor) Rák Újhold, amikor a legjobb új dolgokat elkezdeni.

Úgyhogy ez mágikus időszak a számunkra!

Az a nő, aki még nem tapasztalta meg az összekapcsolt női kör erejét, még nem is aktiválta igazán a benne rejlő ősi női erőt. A közös női sors- ami épp úgy ott van valamennyiőnk kollektív tudattalanjában, min egyéni létünkben- olyan erőket hoz föl, amiről tapasztalatból mondom: aki ezt még nem élte át, a saját erejét sem ismeri igazán.

A NŐKNEK A SAJÁT TESTÜKKEL VALÓ ÚJRA EGYESÜLÉSE KARMA GYORSÍTÓ ÉS GYÓGYÍTÓ HATÁSÚ AZ EGÉSZ FÖLDNEK. http://ujegyensuly.hu/szex/a-noknek-a-sajat-testukkel-valo-ujra-egyesulese-karma-gyorsito-es-gyogyito-hatasu-az-egesz-foldnek

 A nő öröme és önmaga szeretete nem csak önmagát gyógyítja és a környezetét, de még az anyaföldet is. Továbbmegyek: az ÚJ NŐ legfőbb feladata kiállni önmaga mellett, mert – még egyszer hangsúlyozom – ez gyógyítja az anyaföldet is. A Tiszta szex című könyvemben részletesen írok arról, hogy minden ma élő nő méhének az állapota megegyezik az anyaföld pillanatnyi állapotával. Nem utópiának gondolom, ha minden nő megkapná azt, amire lelke-és teste mélyén vágyik, ez a bolygó paradicsom lenne.

 Ehhez a következőkön fogunk dolgozni, illetve a következőkre lehet számítani ebben a két és fél napban:

 Összekapcsolódás az anyafölddel, megtanuljuk, hogyan töltsük a teremtő erőnkért való energia központunkat. (Végre a természetben, a földön ülve, állva!)

Szertartások, az első, amiben megteremtjük a tisztító-gyógyító-támogató teret (behívjuk az elemek, Földanya, Szűzanya és égi segítőink támogató erejét)

Méh tisztító szertartás – erről a korábbi méh tisztító szertartásaimban olvashatsz, és kérlek is, hogy olvass: http://www.somamamagesa.hu/kurzusok/mehtisztito-szertartas-7

Női szerepeink tisztázása és integrálásának megsegítése

Az anyánk és női őseink támogató erejének a behívása

Megnyílás a szexualitásban való szintlépésre

Közös éneklés, mantrázás, táncolás

Öröm és játék, hiszen a bennünk élő örök gyerek nélkül megélése nélkül nem élhetünk teljes életet http://ujegyensuly.hu/onismeret/belso-gyermek-esszencia

 Szeretettel várok minden felnőttkorú nőtársamat, aki nyitott erre a közös teremtésre, és arra, hogy hogy fejlődjön az önszeretetben, és a nőiségében való kiteljesedésben.

Image

A lélek felkészítése a téli napfordulóra és az év lezárására

A lélek felkészítése a téli napfordulóra és az év lezárására

Fontos tudatosítanunk, hogy az ember és a Föld teljes analógiában van egymással. https://www.ujegyensuly.hu/helyem-a-vilagban/az-ember-a-mikrokozmosz-ami-teljes-mertekben-megegyezik-a-folddel

És most, hogy a sötét napok egyre hosszabbak, úgy tud segíteni ez az időszak a belső sötétségek, árnyékok meglátására, fénybe borítására, felszínre hozatalára, tisztítására. Az segíti a legjobban magát, aki együttműködik a természet ritmusával.

https://www.ujegyensuly.hu/onismeret/a-karacsony-elotti-idoszak-fo-uzenete

Közeledik a téli napforduló, erre az időszakra tették a keresztények a karácsonyt, képletesen Jézus születésének a napját. (A valódi születésnapja még most is vitatott, de ettől most tekintsünk el.) Ennek az ünnepnek az alapja az a konkrét tény, hogy az év legsötétebb napja elérkezik a csúcspontjára, és átfordulunk a sötétből a világosodásba, szimbolikusan: a sötétből a fénybe.

Ez idén december 22-én. ( Egészen pontosan 04:19-kor.) Ezen a napon lesz a leghosszabb az éjszaka és a legrövidebb a nappal. Innentől hosszabbak lesznek a nappalok egészen a következő napfordulóig 2020 június 20-ig.

Ez az egyik legjobb és legintenzívebb időszak a belső munkára.

Ahogy a sötét napok egyre hosszabbak, úgy tud segíteni ez az időszak a belső sötétségek, árnyékok meglátására, fénybe borítására, felszínre hozatalára, tisztítására. Már önmagában az, hogy szembenézünk azokkal a tulajdonságainkkal, amiket nem szívesen teszünk ki a kirakatba, (sőt, amiket a nagy többség soha meg sem néz magában) elindítja a tisztulást, (a „fényesedést”), hiszen tudatos szintre hozunk, szembenézünk vele, és ez már elindítja a változást.

A változáshoz nem elég a pozitív jövőkép, és az akarat túlmisztifikálása! El kell kezdeni szembenézni mindazzal, ami nem kényelmes, amit nem illik, vagy nem szokás a kirakatba rakni. És ami elengedhetetlen: tisztítani mindazt, amit optimális.

Ennek a napnak ez lesz az egyik fő célja, hogy tisztítsuk, elengedjük, ami prioritásban feljön, és előkészítsük a lelket a fény, és az új év új terveinek a fogadására, megvalósítására.

Ehhez nagyban hozzájárul az év végi összegzés, amit sokszor akaratlanul is megteszünk, mert érezzük, hogy valahogy ez dukál és illik az év végéhez.

Úgyhogy szeretettel várom mindazokat, akiket hív ez a belső munka.

November 20-án fogok megjönni egy olyan indiai utazásról, ahol szinte minden nap lesz szertartás egy helyi szvámi vezetésével. Nagyon sok szakrális helyet fogunk végigjárni, úgyhogy ez lesz az első alkalom, ahol megosztom az indiai erő-helyekről hozott energiákat, és új spirituális technikákat.

Image

Önismereti, önbizalom és belső erő fejlesztő kurzus

2019. október 11. 13:00 – október 13.

Kelemen Majorság, Kelemen Majorság, 2519 Piliscsév, Hegyes Dűlő 027/5 hrsz. (az Ady Endre u. folytatása) – Budapesttől kb. 25 km!,

Ezen a péntek-szombat-vasárnapi hétvégén a fókuszban az önbizalom és belső erő fejlesztése áll, amihez elengedhetetlen az önismeret. Önmagunk megismerésének két nagy útjelzője a félelem és a szeretet. Így tudatosan olyan helyzeteket fogok teremteni, ahol – természetesen biztonságos, elfogadó körülmények között- saját magunkkal szembesülhetünk. A szégyeneinkkel, félelmeinkkel, másoknak való megfelelni akarásunkkal való szembenézés hatalmas belső erőket képes felszabadítani. Ez ahhoz is hozzásegít, hogy mindenki egyre inkább a saját életét élje.

Emellett (és ezzel összefüggésben) dolgozunk az önbizalmunkon és önmagunk szeretni tudásán, ami mindennek az alapja. Ez fogja meghatározni az emberi kapcsolatainkat, a munkánkat, az élet élvezni tudását, az egészségünket. Pontosan addig érünk, ameddig az önbizalmunk ér. Ha nincs elég önbizalmunk, vagyis nem szeretjük magunkat eléggé, nem is járhatjuk a saját utunkat.

Egy hétvége igen kevés, de mivel extra intenzív lesz, ezért biztosan tudom, hogy mindenki fog kapni egy löketet, és egy útmutatást, hogyan és merre tovább.

A belső munkát különféle eszközökkel érem el, amiket az elmúlt években a leghatékonyabbnak tartottam. Több, mint tíz éve dolgozok csoportokkal, és 3-4 éve érzem azt, hogy most már annyi eszköz van a kezemben, hogy úgy tudok velük játszani (igen, az intuitív játékosság nagyon fontos), mint mondjuk egy jól begyakorolt jazz standardban, mikor improvizálok. Ezekben a csoportos együttlétekben a hangszerek maguk az emberek, és az a csodálatos, amikor egyszer csak létrejön az az “összhangzás” (egymásra hangolódás), amiben egymásban feloldódva átéljük az egység élményt. Ez olyan állapot, ahol elindulnak az öngyógyító folyamatok, és az elfogadás melegségében elkezdenek leolvadni a kimondott és ki nem mondott szégyenek, bűntudatok, és a félelem helyett kinyújtózik a remény és a szeretet. Ebben a belső tűzben elég, amiből már elég. És ezt csak közösségben lehet megélni. Valójában önző módon leginkább ez az, amiért az egészet csinálom.

Image

Ősi nőiségünket erősítő tábor Badacsonyban

Tizenéve, szinte főállásban foglalkozom nőkkel. Több ezer nőnek válaszoltam a leveleire, és hallgattam meg őket személyesen, illetve sok-sok női csoporttal való belső munka van a hátam mögött. Érzem, és értem a nőtársaimat, ráadásul sorsfeladatom a segítésük, ami által én magam is tisztulok, hiszen ezek a közösségi együttlétek egység élményt adnak, és nagyon komoly erőket hívnak be.

Az a nő, aki még nem tapasztalta meg az összekapcsolt női kör erejét, még nem is aktiválta igazán a benne rejlő ősi női erőt. A közös női sors- ami épp úgy ott van valamennyiőnk kollektív tudattalanjában, min egyéni létünkben- olyan erőket hoz föl, amiről tapasztalatból mondom: aki ezt még nem élte át, a saját erejét sem ismeri igazán.

A NŐKNEK A SAJÁT TESTÜKKEL VALÓ ÚJRA EGYESÜLÉSE KARMA GYORSÍTÓ ÉS GYÓGYÍTÓ HATÁSÚ AZ EGÉSZ FÖLDNEK. http://ujegyensuly.hu/szex/a-noknek-a-sajat-testukkel-valo-ujra-egyesulese-karma-gyorsito-es-gyogyito-hatasu-az-egesz-foldnek

A nő öröme és önmaga szeretete nem csak önmagát gyógyítja és a környezetét, de még az anyaföldet is. Továbbmegyek: az ÚJ NŐ legfőbb feladata kiállni önmaga mellett, mert – még egyszer hangsúlyozom – ez gyógyítja az anyaföldet is. A Tiszta szex című könyvemben részletesen írok arról, hogy minden ma élő nő méhének az állapota megegyezik az anyaföld pillanatnyi állapotával. Nem utópiának gondolom, ha minden nő megkapná azt, amire lelke-és teste mélyén vágyik, ez a bolygó paradicsom lenne.

Ehhez a következőkön fogunk dolgozni, illetve a következőkre lehet számítani ebben a hat napban:

 • Összekapcsolódás az anyafölddel, megtanuljuk, hogyan töltsük a teremtő erőnkért való energia központunkat. (Ráadásul ezt Badacsonyban, ami egy vulkanikus hegy, erő-hely.)
 • Szertartások, az első, amiben megteremtjük a tisztító-gyógyító-támogató teret
 • Méh tisztító szertartás (amihez Badacsony támogató erejét is bevonjuk)
 • Női szerepeink tisztázása és integrálása
 • Az anyánk és női őseink támogató erejének a behívása
 • A lelkünk útjáról hozott női sebek tisztítása – holografikus kezeléssel
 • Megnyílás a szexualitásban való szintlépésre
 • Öröm és játék, hiszen a bennünk élő örök gyerek nélkül megélése nélkül nem élhetünk teljes életet http://ujegyensuly.hu/onismeret/belso-gyermek-esszencia

Az idei táboromban a vendégem lesz egy napra egy nagy tudású barátom, Kalászi Gábor, akitől korábban a holografikus kezelést tanultam, most pedig a katakter tréningjére járok. http://ujegyensuly.hu/szerzo/kalaszi-gabor

Ezen az egy napon délelőtt a bennünk élő karakterekkel dolgozunk, délután pedig együtt csináljuk a holografikus kezelést, ami egy nagyon különleges és intenzív módszer arra, hogy az előző életekből hozott, felszínre jönni tudó és kívánó sebeket tisztítsuk. Ezt én korábban egyedül csináltam, de többet ezt egyedül nem vállalom, így ez egy rendhagyó alkalom lesz.

Image

Ősi nőiségünket erősítő kurzus a Pilisben

 Tizenéve, szinte főállásban foglalkozom nőkkel. Több ezer nőnek válaszoltam a leveleire, és hallgattam meg őket személyesen, illetve sok-sok női csoporttal való belső munka van a hátam mögött. Érzem, és értem a nőtársaimat, ráadásul sorsfeladatom a segítésük, ami által én magam is tisztulok, hiszen ezek a közösségi együttlétek egység élményt adnak, és nagyon komoly erőket hívnak be.

Az a nő, aki még nem tapasztalta meg az összekapcsolt női kör erejét, még nem is aktiválta igazán a benne rejlő ősi női erőt. A közös női sors- ami épp úgy ott van valamennyiőnk kollektív tudattalanjában, min egyéni létünkben- olyan erőket hoz föl, amiről tapasztalatból mondom: aki ezt még nem élte át, a saját erejét sem ismeri igazán.

A NŐKNEK A SAJÁT TESTÜKKEL VALÓ ÚJRA EGYESÜLÉSE KARMA GYORSÍTÓ ÉS GYÓGYÍTÓ HATÁSÚ AZ EGÉSZ FÖLDNEK. http://ujegyensuly.hu/szex/a-noknek-a-sajat-testukkel-valo-ujra-egyesulese-karma-gyorsito-es-gyogyito-hatasu-az-egesz-foldnek

A nő öröme és önmaga szeretete nem csak önmagát gyógyítja és a környezetét, de még az anyaföldet is. Továbbmegyek: az ÚJ NŐ legfőbb feladata kiállni önmaga mellett, mert – még egyszer hangsúlyozom – ez gyógyítja az anyaföldet is. A Tiszta szex című könyvemben részletesen írok arról, hogy minden ma élő nő méhének az állapota megegyezik az anyaföld pillanatnyi állapotával. Nem utópiának gondolom, ha minden nő megkapná azt, amire lelke-és teste mélyén vágyik, ez a bolygó paradicsom lenne.

Ehhez a következőkön fogunk dolgozni, illetve a következőkre lehet számítani ebben a három napban:      

     Összekapcsolódás az anyafölddel, megtanuljuk, hogyan töltsük a teremtő erőnkért való energia központunkat. (Ráadásul ezt a Pilisben, ami erő-hely.)

–              Szertartások, az első, amiben megteremtjük a tisztító-gyógyító-támogató teret, és behívjuk a támogató Erőket.

–              Női szerepeink tisztázása és integrálása

–              Az anyánk és női őseink támogató erejének a behívása

–              A hitrendszerekből és a kollektívből hozott programok tisztítása

–              Megnyílás a szexualitásban való szintlépésre

–              Önelfogadás, önszeretet rituálé

–              Öröm és játék, hiszen a bennünk élő örök gyerek nélkül megélése nélkül nem élhetünk teljes életet 

Image

Második Teremtő erőinket aktiváló kurzus

Kelemen Majorság, 2519 Piliscsév, Hegyes Dűlő 027/5 hrsz 2019. február 22. 14:00 – 2019. február 24.

Mindannyian hatalmas teremtő erővel bírunk, de ehhez nem elég csak akarni. Az akarat sokszor átcsaphat görcsös hiper szándékba, amivel épp az ellenkezőjét érjük el. És az sem mindegy, hogy amire vágyunk, milyen motivációból és milyen szintről jön. Fontos megvizsgálnunk, hogy valóban ezt szeretnénk, a lelkünk mélyéről? És ha igen, hogyan juthatunk el ide, mi minden segíthet ebben?

Ezen a kurzuson még inkább vegyítem a pszichológiai és spirituális tudásaimat, hozzátéve a szertartásban (mint saját műfajban) levő hatalmas erőt is. Az elmúlt években egyre jobban kikristályosodott egy saját stílus: a szertartás workshop, ahol a klasszikus négy (vagyis öt) elem szertartást a saját céljainkra használjuk. Ezáltal olyan tudást adok át, ami segít minket a megfogalmazott terv, vágy megvalósulásában. Természetesen mindenkinek annyira és úgy, ahogy arra valóban szüksége van. De ehhez ki kell tisztítanunk az utat.

Erre a kurzusra azokat várom, akik szeretnének valamit megvalósítani, szeretnének közelebb kerülni a tervükhöz, és ehhez külső illetve belső erőt gyűjtenek.

Akik növelni szeretnék a saját magukba és a saját teremtő-megvalósító képességeikbe vetett hitüket.

Akik vonzódnak a spiritualitáshoz, és a szertartásokban rejlő erőkhöz és szimbólumokhoz.

Akik szeretnének mélyebbre menni önmagukban.

Akiket vonz a belső munka és a többiekkel való kapcsolódás élménye.

Image

Önbizalom és én-erősítő workshop

Soma Mamagésa idén ősszel újra Londonban!

Szeretettel várunk benneteket 2018. október 20-án és 21-én Londonban Soma két napos kurzusára. 
A két napot egyben ajánljuk, de lehetőség van csak az egyik napon való részvételre is.

A szombati indító nap témája: önbizalom és én-erősítő workshop

Addig érsz, ameddig az önbizalmad ér. Ha nincs elég önbizalmad, nem is mered képviselni a saját érdekeidet. Nemcsak játszani, huncutkodni, csibészkedni, vagánykodni vagy adott esetben beszólni nem mersz, hanem beleállni abba a helyzetbe, ahol magadat képviseled, mert sodródni fogsz afelé, amit a másik elvár. És akkor már a kommunikációd is konfliktuskerülő lesz. Mert ha nincs elég önbizalmunk, kompenzálni fogunk, zsákutcákba megyünk bele és sémákba, sztereotípiákba fogunk kapaszkodni, és semmi nem lesz valódi.
A saját önbizalmunk (ami abszolút fejleszthető) a párkapcsolatnak, az emberi kapcsolatoknak, a jó szülőnek levésnek, a saját életünk élni tudásának, szóval mindennek az alapja. 
Mivel ez egy alap téma, sokszor dolgoztam már vele, viszont az elmúlt néhány évben a programozott tér technikájával segítem ezt az intenzív belső munkát. Mivel a valós és tartós önbizalom megszerzése, felépítése, megszilárdítása – mindenkinél egyénien- egy hosszabb folyamat, ez alatt a rövid idő alatt azt tudom megmutatni, hogy mi minden segíthet ebben.
A saját árnyék énünk, szégyellt dolgaink felszínre hozatala, bevállalása, a „vagyok, aki vagyok” állapotának, illetve a saját tartóoszlopunk, tengelyünk erősítése. 
Kurzusaim külön ajándéka az, hogy extra gyorsan tudom feloldani az embereket, és teremtek meg egy olyan elfogadó teret, amiben könnyen megnyílnak és feloldódnak a jelenlevők, és rendszeresen meg szoktuk élni az egység élményt is.

Hazavihető technikákat is adok, hogy tudjanak otthon is dolgozni magukon a jelenlevők.
A belső munkát különféle eszközökkel érem el, amiket az elmúlt években a leghatékonyabbnak tartottam.
Ehhez a következőket vetem be:

Testmunka — mennyire mersz, tudsz szabadon mozogni és kapcsolódni a többiekhez?

Hangfürdő – ki mered-e engedni a hangod? Tudsz-e vele játszani?

Meditáció – ahhoz, hogy mélyebbre menjünk, elengedhetetlen a kontroll nélküli állapot, az ősbizalom megteremtése, amiben akár a saját sejtjeinkkel is kommunikálhatunk.

Párokban való munka – egy másik ember szemében láthatjuk meg igazán magunkat, de azt is megtanuljuk, hogy minden külső visszajelzéstől függetlenül tisztában legyünk az értékeinkkel

Szégyeneink és bűntudataink felismerése, felszínre hozatala és lebontása – a szégyen, a leglehúzóbb érzések egyike

OH kártyázás- Asszociációs kártya, ami segít mélyebb, rejtett információk felhozatalára. http://www.oh-kartya.hu/

Izgalmas, játékos, és erőt adó önismereti workshop lesz ez is.

Kiknek ajánlom a kurzust, miben segíthet?

Azoknak, akik úgy érzik, megrekedt az életük, szükségük van egy nagyobb energia löketre.

Akik szeretnék a blokkjaikat oldani, és szeretnének felszabadultabbak lenni.

Akik szeretnének jobban megnyílni a többi ember fele.

Akik szeretnének az önbizalmukban fejlődni, és szeretnének magabiztosabbak, lazábbak lenni.

Akik egy izgalmas, önismereti kalandra vágynak.

Akik szeretnének hazavinni olyan technikákat, ami által napról-napra egyre inkább a saját életüket élhetik.

Akik szeretnének önismeretre nyitott emberekkel kapcsolódni, szórakozni, töltődni.

Akik szeretnének az önszeretetükben, önmaguk elfogadásában fejlődni.

Akiket érdekelnek a mágikus, teremtő technikák.

Image

Teremtő erőinket aktiváló kurzus

Kelemen Majorság, 2519 Piliscsév, Hegyes Dűlő 027/5 hrsz. 2018. október 12. 09:00 – 2018. október 14.

Mindannyian hatalmas teremtő erővel bírunk, de ehhez nem elég csak akarni. Az akarat sokszor átcsaphat görcsös hiper szándékba, amivel épp az ellenkezőjét érjük el. És az sem mindegy, hogy amire vágyunk, milyen motivációból és milyen szintről jön. Fontos megvizsgálnunk, hogy valóban ezt szeretnénk, a lelkünk mélyéről? És ha igen, hogyan juthatunk el ide, mi minden segíthet ebben?

Ezen a kurzuson még inkább vegyítem a pszichológiai és spirituális tudásaimat, hozzátéve a szertartásban (mint saját műfajban) levő hatalmas erőt is. Az elmúlt években egyre jobban kikristályosodott egy saját stílus: a szertartás workshop, ahol a klasszikus négy (vagyis öt) elem szertartást a saját céljainkra használjuk. Ezáltal olyan tudást adok át, ami segít minket a megfogalmazott terv, vágy megvalósulásában. Természetesen mindenkinek annyira és úgy, ahogy arra valóban szüksége van. De ehhez ki kell tisztítanunk az utat.

Erre a kurzusra azokat várom, akik szeretnének valamit megvalósítani, szeretnének közelebb kerülni a tervükhöz, és ehhez külső illetve belső erőt gyűjtenek.

Akik növelni szeretnék a saját magukba és a saját teremtő-megvalósító képességeikbe vetett hitüket.

Akik vonzódnak a spiritualitáshoz, és a szertartásokban rejlő erőkhöz és szimbólumokhoz.

Akik szeretnének mélyebbre menni önmagukban.

Akiket vonz a belső munka és a többiekkel való kapcsolódás élménye.

Image

ÖÖÖ, azaz ÖNELFOGADÁS- ÖNSZERETET- ÖNBIZALOM növelő tábor Badacsonyban – ööö…mindezt játékosan!

Badacsony – Szeremley Vendégház, H-8261 Badacsony, Kisfaludy Sándor utca 7. 2018. augusztus 13. 14:00 – 2018. augusztus 18.

Idén 3.évben leszünk Badacsonyban a gyönyörű Szeremley Vendégházban. Minden túlzás nélkül mondhatom: a világ egyik legszebb helyén vagyunk. Ráadásul erő-helyen. Előttünk a Balaton (baal = bőség, aton= Isten egyiptomi nyelven), mögöttünk a vulkanikus Badacsony bazalt orgonái. A Szeremley Vendégház pedig egy gyönyörű szecessziós épület, meseszép szalonnal.

Az élet egyik alapköve, hogy legyen megfelelő mennyiségű önbizalmunk. Akinek nincs elég önbizalma, nem is képes a saját útját járni. Az kompromisszumokat köt, zsákutcába megy bele, vagy éppen kompenzál. Ahogy a tábor neve is mutatja, ennek a 6 éjszaka 7 napnak a célja az önelfogadásban, önszeretetben, önbizalomban való növekedés.

Úgy gondolom, hogy az önbizalomban egészen a megvilágosodásig lehet növekedni, hiszen a magunkba vetett bizalom segíti a képességek és a teremtő erő kibontakoztatását is. (Itt pedig csak a fantáziánk szabhat határt…)

Ehhez a következőket vetem be:

Testmunka — mennyire mersz, tudsz szabadon mozogni és kapcsolódni a többiekhez?

Hangfürdő – ki mered-e engedni a hangod? Tudsz-e vele játszani?

Meditáció – ahhoz, hogy mélyebbre menjünk, elengedhetetlen a kontroll nélküli állapot, az ősbizalom megteremtése, amiben akár a saját sejtjeinkkel is kommunikálhatunk.

Párokban való munka – egy másik ember szemében láthatjuk meg igazán magunkat, de azt is megtanuljuk, hogy minden külső visszajelzéstől függetlenül tisztában legyünk az értékeinkkel

Szégyeneink és bűntudataink felismerése, felszínre hozatala és lebontása – a szégyen, a leglehúzóbb érzések egyike

Játék és tánc — az önfeledt és kreatív állapotokban, áramlásban jön ki a legvalódibb énünk.

Két vendégem lesz a táborban: Németh Lóránd, pszichológus és Fodor Józsa mozgásterapeuta. Ők egy egész napra a vendégeim lesznek. Lóránd nevéhez fűződik az OH kártya, ő hozta be hazánkba a kártya használatát. Még a tavalyelőtti őszi Evernessen fedeztem fel a minden túlzás nélkül mondhatom: fantasztikus OH kártyákat, amik játékos módon, de mégis intenzív belső munkával segítenek abban, hogy a tudattalanban levő információkat felszínre hozzák, megmutassák nekünk, hogy adott kérdéshez kötve mi van bennünk, és merre induljunk el. Nem csak az önismeretben segítettek és segítenek ezek a kártyák (amikből 5 paklival meg is vettem, rendszeresen használom őket, sőt, voltam már egy egy napos OH kártya instruktori képzésen is), de sok mindenben meg is erősítettek. És mindezt úgy tették, hogy “csupán” a saját asszociációimra kellett építenem. Vagyis saját magam segítője vagyok a kártyák által.

További információ az OH kártyáról:

http://www.oh-kartya.hu/

Izgalmas, játékos, és erőt adó önismereti tábor lesz ez is.

 Kiknek ajánlom a kurzust, miben segíthet?

Azoknak, akik úgy érzik, megrekedt az életük, szükségük van egy nagyobb energia löketre.

Akik szeretnék a blokkjaikat oldani, és szeretnének felszabadultabbak lenni.

Akik szeretnének jobban megnyílni a többi ember fele.

Akik szeretnének az önbizalmukban fejlődni, és szeretnének magabiztosabbak, lazábbak lenni.

Akik egy izgalmas, önismereti kalandra vágynak.

Akik szeretnének hazavinni olyan technikákat, ami által napról-napra egyre inkább a saját életüket élhetik.

Akik szeretnének önismeretre nyitott emberekkel kapcsolódni, szórakozni, töltődni.

Akik szeretnének az önszeretetükben, önmaguk elfogadásában fejlődni.

Akiket érdekelnek a mágikus, teremtő technikák.

 Több, mint 10 éve vezetek kurzusokat, táborokat, és én magam is gyakorta részt veszek másén. Közel 30 éve gyűjtöm (szinte fanatikusan) a különféle önismereti, öngyógyító, önmagunk felfedezését segítő módszert, eszközt, technikát. (Erről szól többek között a 2014-ben megjelent Öngyógyító könyvem is.) Egy ideje  eljutottam a szabadság azon fokára, hogy a belső munkáim, csoportvezetéseim végig flowban, azaz áramlásban vannak. Mindig felmérem, hogy mi az, amire indító energiaként a csoportban levők nagy többsége vágyik, és hogy ez hogyan kapcsolható a kurzus/tábor alap koncepciójához. Innentől, ha el van indítva a munka, gördül magától, mintegy kivájva önnön útját.

Ehhez nagyon fontos a teremtő szándék minél tisztább megfogalmazása, és a térbe való „behelyezése”, hiszen ez fog „tér-emteni”, programozni a teret. (Mágikus-kvantumos technika.) Ahhoz, hogy a napok során egy olyan ívet írjunk le, ahol a megérkezéstől a búcsúig, a születéstől a halálig zárjuk együttlétünk körét, nekem végig tartanom kell a tereket.(Az alsó tantienből – energia központból – való tér programozást külön tanítani fogom.) Számomra nagyon fontos a jó ív. (Legyen az egy táboré, egy könyvé, egy koncerté, előadásé, vagy akár egy baráti vacsoráé, családi együttlété.)

Ez a 6 nap tele lesz gyakorlatokkal, megélésekkel, amikből jó néhány technikát haza is vihettek.

Image

Belső erő fejlesztő, önbizalom erősítő kurzus

Máriahalom – Biofalu, 2527 Máriahalom Pataksor 12. 2018. május 25. 10:00 – 2018. május 27.

Ahogyan a kurzus neve is jelzi: ennek a két és fél napnak a célja a saját tengelyünk, tartóoszlopunk megerősítése, a belső erők aktiválása, aminek a következménye az önbizalomban való növekedés.

Úgy gondolom, hogy az önbizalomban egészen a megvilágosodásig lehet növekedni, hiszen a magunkba vetett bizalom segíti a képességek és a teremtő erő kibontakoztatását is. (Itt pedig csak a fantáziánk szabhat határt…)

Ehhez a következőket vetem be:

Testmunka — mennyire mersz, tudsz szabadon mozogni és kapcsolódni a többiekhez?

Hangfürdő – ki mered-e engedni a hangod? Tudsz-e vele játszani?

Meditáció – ahhoz, hogy mélyebbre menjünk, elengedhetetlen a kontroll nélküli állapot, az ősbizalom megteremtése, amiben akár a saját sejtjeinkkel is kommunikálhatunk.

Párokban való munka – egy másik ember szemében láthatjuk meg igazán magunkat, de azt is megtanuljuk, hogy minden külső visszajelzéstől függetlenül tisztában legyünk az értékeinkkel

Játék és tánc — az önfeledt és kreatív állapotokban, áramlásban jön ki a legvalódibb énünk.

 Kiknek ajánlom a kurzust, miben segíthet?

 Azoknak, akik úgy érzik, megrekedt az életük, szükségük van egy nagyobb energia löketre.

Akik szeretnék a blokkjaikat oldani, és szeretnének felszabadultabbak lenni.

Akik szeretnének jobban megnyílni a többi ember fele.

Akik szeretnének az önbizalmukban fejlődni, és szeretnének magabiztosabbak, lazábbak lenni.

Akik egy izgalmas, önismereti kalandra vágynak.

Akik szeretnének hazavinni olyan technikákat, ami által napról-napra egyre inkább a saját életüket élhetik.

Akik szeretnének önismeretre nyitott emberekkel kapcsolódni.

Image

Önszeretet-kapcsolódás- a szív tér nyitása

2018. február 16. 10:00 – február 18.

Walden Hotel, Dobogókő, 2099., Pilisszentkereszt-Dobogókő, Fény u. 1

Önszeretet-kapcsolódás- a szív tér nyitása

Közel tíz éve dolgozok csoportokkal, és 1-2 éve érzem azt, hogy most már annyi eszköz van a kezemben, hogy úgy tudok velük játszani (igen, az intuitív játékosság nagyon fontos), mint mondjuk egy jól begyakorolt jazz standardban, mikor improvizálok. Ezekben a csoportos együttlétekben a hangszerek maguk az emberek, és az a csodálatos, amikor egyszer csak létrejön az az “összhangzás” (egymásra hangolódás), amiben egymásban feloldódva átéljük az egység élményt. Ez olyan állapot, ahol elindulnak az öngyógyító folyamatok, és az elfogadás melegségében elkezdenek leolvadni a kimondott és ki nem mondott szégyenek, bűntudatok, és a félelem helyett kinyújtózik a remény és a szeretet. Ebben a belső tűzben elég, amiből már elég. És ezt csak közösségben lehet megélni. Valójában önző módon leginkább ez az, amiért az egészet csinálom.

Ezen a hétvégén kifejezetten és kiemelten a szeretet-önszeretet, és ennek kapcsán az egymáshoz kapcsolódás lesz a fókuszban. Ez idő alatt közel két ezer emberrel dolgoztam együtt, tapasztalatból mondom: a világhoz, embertársainkhoz való kapcsolódás kulcsa önmagunk szeretete, egyáltalán a szeretni tudás. Ahogyan a test tápláléka az étel és ital, a léleké a szeretet. Már lassan közhely az, hogy két útjelzőnk van: a szeretet és a félelem, de igaz. Ez alatt a néhány nap alatt felépítek egy olyan teret, ahol megtapasztalhatjuk az elfogadást, ezáltal az egymásban való feloldódást, azt, hogy milyen úgy együtt lenni, hogy nem kell másmilyennek lenni, mint amilyenek vagyunk. Ahhoz pedig, hogy ez kinyíljon, szükség van egy olyan biztonságos térre, ahol a jelenlevők elengedhetik a kontrollt, és kinyílhatnak.

Amennyire ebben a 2 és fél napban lehet, felismerjük és pucoljuk a múltból hozott sebeket, és nyitjuk a szív teret, (amihez Dobogókő mágikus helyszín), hogy egyre inkább képesek legyünk meglátni azt, hogy épp úgy vagyunk jók, ahogyan vagyunk, és hogy valójában minden értünk való. Ez nagyon felszabadító, minden túlzás nélkül mondhatom, eufórikusan szoktak a hétvégéimről távozni az emberek. Viszont ahhoz, hogy ezt az energiaszintet tartsuk, illetve az itt megszerzett élményeket integráljuk, ahhoz otthon is végzendő gyakorlatokat kapnak a részvevők.

Illetve a másik nagyon fontos információ, amit szeretnék még átadni ebben a pár napban, hogy rávilágítsak arra, hogy mennyire meghatározóak a gondolataink, hitrendszereink.

Hogyha a korlátozó hitrendszereinket, hiedelmeinket, belénk égett mintáinkat, ideológiáinkat elhagyjuk, illetve kitisztítjuk, akkor azzal együtt jön a többi.

Ezalatt azt értem, hogy ha a hitrendszert elengedjük, akkor fokozatosan gyógyulnak az egymásra épülő rétegek: a gondolati test, majd az érzelmi test, majd az energia test (cselekvések szintje), és nyilván a fizikai test. Hiszen mennél magasabb rétegben dolgozunk, annál több szintet érintünk vele. (A gondolataink meghatározzák az érzéseinket, azok hatnak a cselekedeteinkre, és mindez a fizikai testre is.)

Image

Önszeretet-kapcsolódás- a szív tér nyitása

  2017. október 27. 10:00 – október 29. 

  Dobogókő – Walden Hotel, 2099., Pilisszentkereszt-Dobogókő, Fény u. 1

Önszeretet-kapcsolódás- a szív tér nyitása

Közel tíz éve dolgozok csoportokkal, és 1-2 éve érzem azt, hogy most már annyi eszköz van a kezemben, hogy úgy tudok velük játszani (igen, az intuitív játékosság nagyon fontos), mint mondjuk egy jól begyakorolt jazz standardban, mikor improvizálok. Ezekben a csoportos együttlétekben a hangszerek maguk az emberek, és az a csodálatos, amikor egyszer csak létrejön az az “összhangzás” (egymásra hangolódás), amiben egymásban feloldódva átéljük az egység élményt. Ez olyan állapot, ahol elindulnak az öngyógyító folyamatok, és az elfogadás melegségében elkezdenek leolvadni a kimondott és ki nem mondott szégyenek, bűntudatok, és a félelem helyett kinyújtózik a remény és a szeretet. Ebben a belső tűzben elég, amiből már elég. És ezt csak közösségben lehet megélni. Valójában önző módon leginkább ez az, amiért az egészet csinálom.

Ezen a hétvégén kifejezetten és kiemelten a szeretet-önszeretet, és ennek kapcsán az egymáshoz kapcsolódás lesz a fókuszban. Ez idő alatt közel két ezer emberrel dolgoztam együtt, tapasztalatból mondom: a világhoz, embertársainkhoz való kapcsolódás kulcsa önmagunk szeretete, egyáltalán a szeretni tudás. Ahogyan a test tápláléka az étel és ital, a léleké a szeretet. Már lassan közhely az, hogy két útjelzőnk van: a szeretet és a félelem, de igaz. Ez alatt a néhány nap alatt felépítek egy olyan teret, ahol megtapasztalhatjuk az elfogadást, ezáltal az egymásban való feloldódást, azt, hogy milyen úgy együtt lenni, hogy nem kell másmilyennek lenni, mint amilyenek vagyunk. Ahhoz pedig, hogy ez kinyíljon, szükség van egy olyan biztonságos térre, ahol a jelenlevők elengedhetik a kontrollt, és kinyílhatnak.

Amennyire ebben a 2 és fél napban lehet, felismerjük és pucoljuk a múltból hozott sebeket, és nyitjuk a szív teret, (amihez Dobogókő mágikus helyszín), hogy egyre inkább képesek legyünk meglátni azt, hogy épp úgy vagyunk jók, ahogyan vagyunk, és hogy valójában minden értünk való. Ez nagyon felszabadító, minden túlzás nélkül mondhatom, eufórikusan szoktak a hétvégéimről távozni az emberek. Viszont ahhoz, hogy ezt az energiaszintet tartsuk, illetve az itt megszerzett élményeket integráljuk, ahhoz otthon is végzendő gyakorlatokat kapnak a részvevők.

Illetve a másik nagyon fontos információ, amit szeretnék még átadni ebben a pár napban, hogy rávilágítsak arra, hogy mennyire meghatározóak a gondolataink, hitrendszereink.

Hogyha a korlátozó hitrendszereinket, hiedelmeinket, belénk égett mintáinkat, ideológiáinkat elhagyjuk, illetve kitisztítjuk, akkor azzal együtt jön a többi.

Ezalatt azt értem, hogy ha a hitrendszert elengedjük, akkor fokozatosan gyógyulnak az egymásra épülő rétegek: a gondolati test, majd az érzelmi test, majd az energia test (cselekvések szintje), és nyilván a fizikai test. Hiszen mennél magasabb rétegben dolgozunk, annál több szintet érintünk vele. (A gondolataink meghatározzák az érzéseinket, azok hatnak a cselekedeteinkre, és mindez a fizikai testre is.)

Sok-sok gyakorlatra, belső utazásra, intenzív megélésekre, ráébredésekre, és az önszeretetben való szintlépésre számítsanak a jelenlevők.

Image
Bátorság – önbizalom és én-erő növelő tábor
Füle, Arany Kócsag Vendégház, 8157 Füle, Sándorkapuszta 055/3 hrsz. 
2017. augusztus 15. 12:00 – 2017. augusztus 20.

Tudsz nemet mondani? És igent? Képes vagy – ha kell – konfrontálódni és önérdek érvényesítően képviselni magad, a saját értékeidet, elképzeléseidet, véleményedet? Vállalod magad, vagy még mindig meg akarsz másoknak felelni? Bízol abban, aki vagy? Átélted már mélyen azt, hogy „vagyok, aki vagyok”?

Ha mindebben szeretnél fejlődni, akkor szeretettel várlak!

A kurzusaimon nem csupán elméleti tudást kapsz, hanem sok-sok gyakorlaton, személyes élményen, átélésen keresztül segítek ébredni, megnyílni, tapasztalni, oldódni, tisztulni, kapcsolódni. Emellett olyan technikákat is adok, mutatok, amiket haza is lehet vinni, hogy mindig legyen mihez nyúlni, ha kell.

Két vendégem lesz a táborban: Németh Lóránd, pszichológus és Fodor Józsa mozgásterapeuta. Ők egy egész napra a vendégeim lesznek. Lóránd nevéhez fűződik az OH kártya, ő hozta be hazánkba a kártya használatát. Még a tavalyelőtti őszi Evernessen fedeztem fel a minden túlzás nélkül mondhatom: fantasztikus OH kártyákat, amik játékos módon, de mégis intenzív belső munkával segítenek abban, hogy a tudattalanban levő információkat felszínre hozzák, megmutassák nekünk, hogy adott kérdéshez kötve mi van bennünk, és merre induljunk el. Nem csak az önismeretben segítettek és segítenek ezek a kártyák (amikből 5 paklival meg is vettem, rendszeresen használom őket, sőt, voltam már egy egy napos OH kártya instruktori képzésen is), de sok mindenben meg is erősítettek. És mindezt úgy tették, hogy “csupán” a saját asszociációimra kellett építenem. Vagyis saját magam segítője vagyok a kártyák által.

További információ az OH kártyáról:

http://www.oh-kartya.hu/

Izgalmas, játékos, és erőt adó önismereti tábor lesz ez is.

Image

Az ÚJ NŐ születése – avagy hogyan érezhetjük magunkat egyre jobban nőként?

2017. augusztus 03. 12:00 – augusztus 08. 

Füle, Arany Kócsag Vendégház, 8157 Füle, Sándorkapuszta 055/3 hrsz.

Az ÚJ NŐ születése – avagy hogyan érezhetjük magunkat egyre jobban nőként?

10.éve, hogy elkezdtem – első sorban nő társaimmal- kurzusokat, táborokat szervezni. Több ezer nő levelére válaszoltam, hallgattam meg személyesen, így ráláthattam az általános tendenciákra, arra, hogy milyen problémákkal küldenek a mai nők, illetve arra, hogy mi minden segíthet abban, hogy egyre jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Az a tapasztalatom, hogy a változások elsődleges kritériuma a különféle szinteken való tisztulás.

Ez alatt az 5 éjszaka/6 napban a következőkön fogunk dolgozni:

–          Anya munka (nőiségünkhöz való viszonyulásban elengedhetetlen az anyukánkkal való kapcsolatunk optimalizálása)

–          Apa munka ( a férfiakhoz való viszonyulásban elengedhetetlen az apánkkal való kapcsolatunk optimalizálása, és a férfiakhoz való hozzáállásunk, kapcsolódásunk tisztázása)

–          Önelfogadás, önbizalom erősítése – „Vagyok, aki vagyok.”

–          A bennünk élő örök gyerek aktiválása – kreativitás, spontaneitás fejlesztése

–          Nőiséggel kapcsolatos hitrendszerek felismerése és tisztítása

–          Szexualitásunkban való szintlépés, szégyenek, bűntudatok elengedésének az elindítása

–          Hogyan kommunikál a férfi, és hogyan a nő, és egyáltalán: hogyan érdemes kommunikálni?

–          Mért jó nekem lenni, és ezt hogyan fejezhetem ki?

–          A csoport igényétől függően lesz a különféle szinteken való tisztítás is.

Egy nagyon barátságos, és igazi elbújós-elvonuló helyen leszünk a Balatontól 8 km-re. Kiváló a hely az intenzív belső munkára, a közösségi együttlétre, (amire tudattalanul is ki vannak éhezve az emberek, és ebben én kifejezetten sokat tudok adni), és arra is, hogy élvezzük a nyarat. (Az éjszakai balatoni fürdőzés a nyár elengedhetetlen programja.)

Csoportfoglalkozásaim egyik hatalmas ajándéka az egységélmény, a teljes elfogadás és bizalom (sőt, ősbizalom) megtapasztalása. Ebben a térben, légkörben roham léptekkel nyílnak ki az emberek, és merik önmagukat adni. Nagyon sok nevetés, melegség, szeretet, felismerés, ráébredés történik ezekben a napokban.

Hogy minden szinten minél inkább tisztulhassunk, vegetáriánus, illetve vegán étkezés lesz, egyéni kérések szerint alkalmazkodva minden igényhez. (Mentes ételek…)

Egy csodálatos vendégem lesz, aki egy egész napon át lazít, tölt, emel minket. Ő Kiss Eszter, a Katona József Színház színésznője, aki a Színművészeti Egyetem egyik tanára, és nem csak nagyszerű előadó, tanár, de hatalmas tudású irodalomtudós is. Több irodalmi estjét végignéztem, hallgattam, minden alkalommal megríkatott, többször lúdbőröztetett, egészen kivételes, amit ő tud adni. Délelőtt foglalkozást tart (erről lentebb olvashattok), délután pedig a „Nő költők-költőnők” c. előadásával varázsol el minket. Azért választottam Esztert a női táboromba, mert ezeken a női sorsokon és műveken keresztül olyan élményt adott, ami megerősített abban, hogy mit jelent nőnek lenni, és mennyi erő van bennünk. Már most tudom, hogy katartikus élményben lesz részünk, és a nap végén egység élményt fogunk átélni. Meg fogjuk érezni a „vérközösségi” összekapcsoltság támogató erejét, és a női sors mibenlétét.

Ő így ír a tervezett napról:


„Sár és virág, kavargó semmiség,
de hirtelen, mint villám, hogyha lobban –
két sor között – kinyíl nekünk az Ég.
(Kosztolányi Dezső: Vers)

A szavaknak varázsa és ereje van. Színészként hivatásszerűen foglalkozom ezzel, mégis inkább az érdekel, hogy hogyan tudom előhívni ezt a varázslatos állapotot “civil” emberekből. Az izgat, hogy hogyan lehet megtapasztalni a nem-hétköznapit, a Varázst a mindennapi életünkben is, egyszerűen azáltal, hogy másként nézünk a dolgokra és másként engedjük át magunkon a minket ért hatásokat. 
A délelőtti foglalkozáson friss testtel és aggyal megtapasztalhatjuk, hogyan tudunk másként koncentrálni, másként fókuszálni, mint egyébkor. A színházban és filmnézés közben nézőként átélt érzelmeink egy vezetett hatáskeltés eredményei. Most kipróbáljuk, hogy nem csak passzív szemlélői, hanem művelői és teremtői leszünk a bennünket ért hatásoknak. Ezt speciális, az általam kidolgozott és főleg színésztréningeken használt gyakorlatokon keresztül fogjuk tenni, kellemes és szórakoztató módon. 
Este pedig egy különleges, interaktív esttel várlak benneteket, ahol a magyar irodalom nőalakjait megidézve századokon átívelő utazást tehetünk a női lélek korokhoz nem köthető rejtelmeibe. Ismert és kevésbé ismert költőnőinket és verseiket fogjuk felidézni a 17. századtól napjainkig, főleg azt vizsgálva, hogy vannak-e a költészetben csak nőkre jellemző témák, stílusok, és lehet-e egy művész munkásságában meghatározó jellegű a női mivolta.”

Izgalmas, játékos, és erőt adó önismereti tábor lesz ez is.

Image

Az ÚJ NŐ születése – méh tisztító szertartással egybekötve

 2017. május 12. 10:00 – május 14. 

Dobogókő Walden Hotel, 2099 Pilisszentkereszt-Dobogókő, Fény utca 1.

Tudom, látom, tapasztalom, hogy ÚJ NŐ, és persze ÚJ FÉRFI, ÚJ EMBER van születőben.  Mi vagyunk az első fecskék, akik tömeges elkezdtük már lebontani a patriarchális korszak maradványait (még van bőven), és elkezdtük magunkat egyre több szinten tisztítani.

Két és fél napos kurzusommal az a célom, hogy segítsek nőtársaimnak felismerni azokat a lejárt hitrendszereket, mintákat, amik akadályozzák őket abban, hogy napról-napra egyre inkább a saját életüket éljék, és hogy a tisztulást több szinten megsegítsem. Hiszem, sőt tudom: mennél több boldog nő lesz a világban, mindenkinek annál jobb lesz itt a földön. A XXI.századi tudatos nő tudja, hogy muszáj tennie magáért. 

2014 novemberében kezdtem el a méh tisztító szertartásaimat, aminek megtapasztaltam a hatékonyságát, erejét. A két és fél napos tisztulás fókuszában a szombati egész napos méh tisztítás áll. A méhünk tisztasága nem csak a fizikai szintű teremtő erőnkkel van kapcsolatban. 

Ahogyan a Tiszta szex c. könyvem végén is írtam róla, az összes férfi energetikai lenyomata, akivel valaha is szexuális kapcsolatot létesítettünk ott marad a méhünkben. Az ősi mexicoi asszonyok úgy tartják, hogy minden férfi, aki valaha belénk élvezett, egy energetikai szálat hagy bennünk, amin keresztül összeköttetésben marad velünk. Nyilván valamennyien össze vagyunk egymással kötve, de akit, akiket ezen a fizikai szinten is beengedtünk magunkba, még inkább. Úgy tartják, hogy az elválás után a férfi tovább csapolhatja az energiánkat (mivel mi vagyunk a kehely, a befogadó), amennyiben szeretetlenül gondol ránk. Ezek az energetikai lenyomatok viszont kitisztíthatóak. Ezt azért tesszük, hogy visszavegyük (szeretettel) a saját energiánkat, autonómiánkat.

De nem csak ezt fogjuk tisztítani. Ott van bennünk minden szexuális bántalmazás és bűntudat, szégyen, amit mi és a női felmenőink valaha is elszenvedtünk. Ez nem csak a lelkünkben, tudat alatti programjainkban van jelen, hanem a testünk /méhünk, petefészkünk, hüvelyünk/ is tartalmazza annak lenyomatát. Ahogyan minden szeretkezését.

Ahhoz, hogy kiteljesedhessünk nőiségünkben, hogy a gyönyörben szintet lépjünk, fontos, hogy a bennünk levő blokkokat, sebeket tisztítsuk.

Ősidők óta úgy tartják, hogy a földünk jelenlegi állapota megegyezik minden ma élő nő méhének az állapotával. („Amint kint, úgy bent, amint lent, úgy fent.”) Saját méhünk tisztítása visszahat az anyaföldre is. A szertartás során ezt is átéljük.

Elengedhetetlen a női létünk teljességéhez, hogy megtapasztaljuk a támogató női közösség erejét, amiben megmerítkezve az egyén is erősödik.

Image

Játszás- Önfeledtség- Kreativitás kurzus (JÖK)

Január 14-15-én lesz a következő hétvége. Hogy mitől jó ez a kurzus?

A legjobb, ha leírom az eddigi tapasztalatokat:

Egyrészt olyan könnyen röpült az idő, hogy mi magunk meglepődtünk rajta.

Elképesztő egyensúlya volt a mélységnek és könnyedségnek.

100%-os feltétel nélküli elfogadás alakult ki nagyon rövid idő alatt. Mindenki önmaga lehetett, nagyon gyors megnyílások voltak, emiatt áttörések, “dugó húzások.”

Én eléggé robbantó típus vagyok, bepörgetem, beaktiválom, amit kell.

Szeretetteli, barátságos, gyógyító, megnyitó hétvége volt, és közben nagyon sokat nevettünk, élvezve az igazi önfeledtséget, a jelent.

 És most részletesebben is:

JÖK- azaz Játszás- Önfeledtség- Kreativitás fejlesztő kurzus

 Játékos természetemmel és szabad akaratommal élve „JÖK”-nek nevezem azt az állapotot, amikor az önfeledt játszásban az ember teljes mértékben képes feloldódni. És ebben a pillanatban, időszakban, amikor kienged, valójában be is enged, ilyenkor lélegzik a lélek. (Lélekzik…) Amikor nem kell tartania magát, nem kell védekeznie, kontrollálnia, akkor ösztönösen elindulnak a szervezet öngyógyító képességei. Azonnal „levegőt vesz”, vagyis a számára szükséges erőket, energiákat tudattalanul is fölveszi, magába szívja. Hiszem, hogy ebben az önfeledtségben, amikor az örök gyerek végre kinyújtózhat bennünk, minden kilégzés lazítás, és minden belégzés töltekezés a körülöttünk levő végtelen erőkkel.

Ennek az állapotnak az elérésében az első a teljes bizalom, biztonság megteremtése. A tereket én magam építem fel ehhez. Megtapasztaltam, hogy az úgynevezett programozott terekben való munka sokkal hatékonyabb, mintha ez nem ter-emtődik meg. Ezután jön az elengedés, kilazulás tere és állapota, majd a teljes feloldódás , ami flowban levő, kreatív állapot, végül a regeneráció és integráció állapota.

Mennél jobban és mélyebben képes egy ember lelazulni, annál inkább erősödik benne a bizalom, ősbizalom, ami egy mindannyiónkban ott levő ős tudás-képesség-emlékezés és szükséglet. Ami nélkül csak szorongó, megfelelni akaró végrehajtóvá válik az ember. (Rosszabb esetben élő zombivá, aki egyáltalán nem meri a saját életét élni.) Ebben a lelazult állapotban, a játszásban előjön a bennünk szunnyadó örök gyerek, a játékosság, a kreativitás, aminek a rendszeres jelenlététől az élet minősége is megváltozik. Aki egyre spontánabb, kreatívabb, az jobban fogja élvezni az életét, munkáját, emberi kapcsolatait, egyáltalán: bármit. Saját magát. Mindez elkezdi erősíteni a jobb agyfélteke képességeit, vagyis az intuivitást, az el és befogadni tudást, a művészetekhez való érzéket és érzékenységet, az érzelmek mélyebb megélni tudását. Vagyis segít a jelenbe kerülni. A jobb agyféltekei állapot segít az egység élmény megélésében is, amire annyira ki van éhezve a világ.

Mindez növeli az önbizalmat, és fejleszti a probléma megoldó készséget is.

Játszás-önfeledtség-kreativitás  fejlesztő kurzusaimmal az a célom, hogy az emberek egyre inkább felszínre hozzák magukban a bizalom, ősbizalom, önbizalom állapotát, fejlődjön a kreativitás, spontaneitás, játékosság, hogy nyíljanak az emberek a jelen élvezni, megélni tudására, merésére, és megtapasztalják az egység élmény gyógyító, tápláló erejét. Hiszen – ahogy már írtam- ebben az állapotban automatikusan elindulnak bennünk az öngyógyító folyamatok. Ehhez a kilazuláshoz és játokhoz elengedhetetlen a közösség megtartó ereje, hiszen egymás által élhetjük meg a bizalom és egység élmény létrejöttét, ami eleve gyógyít, tölt.

Úgy gondolom, hogy a huncutság és a vagányság  is fejleszthető, ami kihat a bátorságra, önbizalomra is.  Tapasztalom, hogy az életben nagyon hasznosak ezek a tulajdonságok, ugyanis fejlesztik a probléma megoldó képességet, ami folyamatosan fenntartja a játékos gyermeki énünket, ami által könnyebben bekerülhetünk a jelen pillanatba. Ezekben a képességekben van valami mélyről fakadó életigenlés. Benne van az is, hogy az, aki vagány, az  élet millió felesleges és hazug szabályának nem akar megfelelni.(És ebben nincs semmi antiszociális, természetesen a törvényeket nem sérti.) Azt, akiben van kellő mennyiségű huncutság, alapvetően nem a másoknak való megfelelés motiválja, hanem a saját isteni önvalójának való, hiszen mindenkinek ez az egyetlen igazi „főnöke”.

Image

Játszás- Önfeledtség- Kreativitás fejlesztő kurzus

Hét év után új koncepcióval folytatom az eddigi belső munkát. A három napos ottalvós elvonulások helyett két napos hétvégi együttlétek lesznek, aminek a neve: 

Játékos természetemmel és szabad akaratommal élve „JÖK”-nek nevezem azt az állapotot, amikor az önfeledt játszásban az ember teljes mértékben képes feloldódni. És ebben a pillanatban, időszakban, amikor kienged, valójában be is enged, ilyenkor lélegzik a lélek. (Lélekzik…) Amikor nem kell tartania magát, nem kell védekeznie, kontrollálnia, akkor ösztönösen elindulnak a szervezet öngyógyító képességei. Azonnal „levegőt vesz”, vagyis a számára szükséges erőket, energiákat tudattalanul is fölveszi, magába szívja. Hiszem, hogy ebben az önfeledtségben, amikor az örök gyerek végre kinyújtózhat bennünk, minden kilégzés lazítás, és minden belégzés töltekezés a körülöttünk levő végtelen erőkkel.

Ennek az állapotnak az elérésében az első a teljes bizalom, biztonság megteremtése. A tereket én magam építem fel ehhez. Megtapasztaltam, hogy az úgynevezett programozott terekben való munka sokkal hatékonyabb, mintha ez nem ter-emtődik meg. Ezután jön az elengedés, kilazulás tere és állapota, majd a teljes feloldódás , ami flowban levő, kreatív állapot, végül a regeneráció és integráció állapota.

Mennél jobban és mélyebben képes egy ember lelazulni, annál inkább erősödik benne a bizalom, ősbizalom, ami egy mindannyiónkban ott levő ős tudás-képesség-emlékezés és szükséglet. Ami nélkül csak szorongó, megfelelni akaró végrehajtóvá válik az ember. (Rosszabb esetben élő zombivá, aki egyáltalán nem meri a saját életét élni.) Ebben a lelazult állapotban, a játszásban előjön a bennünk szunnyadó örök gyerek, a játékosság, a kreativitás, aminek a rendszeres jelenlététől az élet minősége is megváltozik. Aki egyre spontánabb, kreatívabb, az jobban fogja élvezni az életét, munkáját, emberi kapcsolatait, egyáltalán: bármit. Saját magát. Mindez elkezdi erősíteni a jobb agyfélteke képességeit, vagyis az intuivitást, az el és befogadni tudást, a művészetekhez való érzéket és érzékenységet, az érzelmek mélyebb megélni tudását. Vagyis segít a jelenbe kerülni. A jobb agyféltekei állapot segít az egység élmény megélésében is, amire annyira ki van éhezve a világ.

Mindez növeli az önbizalmat, és fejleszti a probléma megoldó készséget is.

Játszás-önfeledtség-kreativitás  fejlesztő kurzusaimmal az a célom, hogy az emberek egyre inkább felszínre hozzák magukban a bizalom, ősbizalom, önbizalom állapotát, fejlődjön a kreativitás, spontaneitás, játékosság, hogy nyíljanak az emberek a jelen élvezni, megélni tudására, merésére, és megtapasztalják az egység élmény gyógyító, tápláló erejét. Hiszen – ahogy már írtam- ebben az állapotban automatikusan elindulnak bennünk az öngyógyító folyamatok. Ehhez a kilazuláshoz és játokhoz elengedhetetlen a közösség megtartó ereje, hiszen egymás által élhetjük meg a bizalom és egység élmény létrejöttét, ami eleve gyógyít, tölt.

Úgy gondolom, hogy a huncutság és a vagányság  is fejleszthető, ami kihat a bátorságra, önbizalomra is.  Tapasztalom, hogy az életben nagyon hasznosak ezek a tulajdonságok, ugyanis fejlesztik a probléma megoldó képességet, ami folyamatosan fenntartja a játékos gyermeki énünket, ami által könnyebben bekerülhetünk a jelen pillanatba. Ezekben a képességekben van valami mélyről fakadó életigenlés. Benne van az is, hogy az, aki vagány, az  élet millió felesleges és hazug szabályának nem akar megfelelni.(És ebben nincs semmi antiszociális, természetesen a törvényeket nem sérti.) Azt, akiben van kellő mennyiségű huncutság, alapvetően nem a másoknak való megfelelés motiválja, hanem a saját isteni önvalójának való, hiszen mindenkinek ez az egyetlen igazi „főnöke”.

Az életöröm pedig maga Isten dicsérete.

Image

JÖK- azaz Játszás- Önfeledtség- Kreativitás fejlesztő kurzus

Hét év után új koncepcióval folytatom az eddigi belső munkát. A három napos ottalvós elvonulások helyett két napos hétvégi együttlétek lesznek, aminek a neve: 

Játékos természetemmel és szabad akaratommal élve „JÖK”-nek nevezem azt az állapotot, amikor az önfeledt játszásban az ember teljes mértékben képes feloldódni. És ebben a pillanatban, időszakban, amikor kienged, valójában be is enged, ilyenkor lélegzik a lélek. (Lélekzik…) Amikor nem kell tartania magát, nem kell védekeznie, kontrollálnia, akkor ösztönösen elindulnak a szervezet öngyógyító képességei. Azonnal „levegőt vesz”, vagyis a számára szükséges erőket, energiákat tudattalanul is fölveszi, magába szívja. Hiszem, hogy ebben az önfeledtségben, amikor az örök gyerek végre kinyújtózhat bennünk, minden kilégzés lazítás, és minden belégzés töltekezés a körülöttünk levő végtelen erőkkel.

Ennek az állapotnak az elérésében az első a teljes bizalom, biztonság megteremtése. A tereket én magam építem fel ehhez. Megtapasztaltam, hogy az úgynevezett programozott terekben való munka sokkal hatékonyabb, mintha ez nem ter-emtődik meg. Ezután jön az elengedés, kilazulás tere és állapota, majd a teljes feloldódás , ami flowban levő, kreatív állapot, végül a regeneráció és integráció állapota.

Mennél jobban és mélyebben képes egy ember lelazulni, annál inkább erősödik benne a bizalom, ősbizalom, ami egy mindannyiónkban ott levő ős tudás-képesség-emlékezés és szükséglet. Ami nélkül csak szorongó, megfelelni akaró végrehajtóvá válik az ember. (Rosszabb esetben élő zombivá, aki egyáltalán nem meri a saját életét élni.) Ebben a lelazult állapotban, a játszásban előjön a bennünk szunnyadó örök gyerek, a játékosság, a kreativitás, aminek a rendszeres jelenlététől az élet minősége is megváltozik. Aki egyre spontánabb, kreatívabb, az jobban fogja élvezni az életét, munkáját, emberi kapcsolatait, egyáltalán: bármit. Saját magát. Mindez elkezdi erősíteni a jobb agyfélteke képességeit, vagyis az intuivitást, az el és befogadni tudást, a művészetekhez való érzéket és érzékenységet, az érzelmek mélyebb megélni tudását. Vagyis segít a jelenbe kerülni. A jobb agyféltekei állapot segít az egység élmény megélésében is, amire annyira ki van éhezve a világ.

Mindez növeli az önbizalmat, és fejleszti a probléma megoldó készséget is.

Játszás-önfeledtség-kreativitás  fejlesztő kurzusaimmal az a célom, hogy az emberek egyre inkább felszínre hozzák magukban a bizalom, ősbizalom, önbizalom állapotát, fejlődjön a kreativitás, spontaneitás, játékosság, hogy nyíljanak az emberek a jelen élvezni, megélni tudására, merésére, és megtapasztalják az egység élmény gyógyító, tápláló erejét. Hiszen – ahogy már írtam- ebben az állapotban automatikusan elindulnak bennünk az öngyógyító folyamatok. Ehhez a kilazuláshoz és játokhoz elengedhetetlen a közösség megtartó ereje, hiszen egymás által élhetjük meg a bizalom és egység élmény létrejöttét, ami eleve gyógyít, tölt.

Úgy gondolom, hogy a huncutság és a vagányság  is fejleszthető, ami kihat a bátorságra, önbizalomra is.  Tapasztalom, hogy az életben nagyon hasznosak ezek a tulajdonságok, ugyanis fejlesztik a probléma megoldó képességet, ami folyamatosan fenntartja a játékos gyermeki énünket, ami által könnyebben bekerülhetünk a jelen pillanatba. Ezekben a képességekben van valami mélyről fakadó életigenlés. Benne van az is, hogy az, aki vagány, az  élet millió felesleges és hazug szabályának nem akar megfelelni.(És ebben nincs semmi antiszociális, természetesen a törvényeket nem sérti.) Azt, akiben van kellő mennyiségű huncutság, alapvetően nem a másoknak való megfelelés motiválja, hanem a saját isteni önvalójának való, hiszen mindenkinek ez az egyetlen igazi „főnöke”.

Image

II.tábor: Hogyan élvezhetjük és élhetjük meg még inkább azt, akik vagyunk?

Az idei táborokat is a festőien szép panorámájú és igényesen, izgalmasan kialakított belső terű Szeremley Vendégházban tartjuk meg.( www. http://szeremleyvendeghaz.hu )

Ahogyan a címe is jelzi, ennek az 5 éjszaka 6 napos tábornak a célja az, hogy elkezdjük magunkat felszabadítani, felvállalni, napról-napra jobban elfogadni, felismerni és megélni az egyéniségünk adta lehetőségeket önmagunk és a világ örömére. Ehhez tisztázni kell a szerepeket, feladatokat, hogy azt válasszuk, amire valóban szükségünk van. Képessé kell válnunk arra is, hogy napról-napra egyre inkább a saját életünket éljük, vagyis felismerjük azt is, ami nem a miénk.

Mit jelent az, hogy „még inkább megélni azt, akik vagyunk?” Azt, hogy a saját lelkünkkel kapcsolatba lépve ismerjük föl a valós vágyainkat, terveinket, szükségleteinket, értékeinket, és ezzel minél szabadabban, bátrabban és hatékonyabban éljünk is. Ehhez elengedhetetlen a lélek kapcsolat (ehhez olyan meditációs technikákat mutatok, melyek hazavihetőek) és az, hogy kellőképpen „le legyünk földelve.” Hiszen mi vagyunk a „létra Föld és Ég között”, így csak akkor tudjuk megvalósítani a hozott, kapott terveinket, ha megvan az anyaggal, anyafölddel, anyagi világgal is a kapcsolatunk.

Új nő van születőben. A XXI. század nyitott, rugalmas, dinamikus női már nem csak szemlélői egy kitalált hitrendszernek, kapcsolati és szerepmintáknak, hanem résztvevői és formálói is.

Vagyis az, hogy hogyan tudunk együtt, egymás mellett élni, az rajtunk múlik.

Ennek a legfőbb értékei, tartópillérei: szeretet és önszeretet, megértés, önérdekek felismerése és érvényesítése, önmegvalósítás, szárnyaló kreativitás, életöröm, adás-kapás egyensúlya, az egyéni lét élvezete, az egyéniség felismerése és kibontása.

Mint minden táboromban, itt is rengeteg gyakorlat, megélés, izgalmas intenzív belső munka lesz, ami mindezt segíti.

Két vendégem lesz a táborban: Németh Lóránd, pszichológus és Fodor Józsa mozgásterapeuta. Ők egy egész napra a vendégeim lesznek. Lóránd nevéhez fűződik az OH kártya, ő hozta be hazánkba a kártya használatát. Még a tavalyelőtti őszi Evernessen fedeztem fel a minden túlzás nélkül mondhatom: fantasztikus OH kártyákat, amik játékos módon, de mégis intenzív belső munkával segítenek abban, hogy a tudattalanban levő információkat felszínre hozzák, megmutassák nekünk, hogy adott kérdéshez kötve mi van bennünk, és merre induljunk el. Nem csak az önismeretben segítettek és segítenek ezek a kártyák (amikből 5 paklival meg is vettem, rendszeresen használom őket, sőt, voltam már egy egy napos OH kártya instruktori képzésen is), de sok mindenben meg is erősítettek. És mindezt úgy tették, hogy “csupán” a saját asszociációimra kellett építenem. Vagyis saját magam segítője vagyok a kártyák által.

Image

I.tábor: Női csoport – Hogyan élvezhetjük és élhetjük meg még inkább azt, hogy nők vagyunk?

I.tábor: Női csoport – Július 22-től 26-ig (4 éjszaka 5 nap)

Címe: Hogyan élvezhetjük és élhetjük meg még inkább azt, hogy nők vagyunk?

Ahogyan a címe is jelzi, ennek a 4 éjszaka 5 napos tábornak a célja az, hogy elkezdjük magunkat felszabadítani, felvállalni, napról-napra jobban elfogadni, felismerni és megélni a nőiségünk adta lehetőségeket önmagunk és a világ örömére. Ehhez tisztázni kell a szerepeket, feladatokat, hogy annyit vállaljunk magunkra, amennyi a miénk, és azt válasszuk, amire valóban szükségünk van.  Képessé kell válnunk arra is, hogy napról-napra egyre inkább a saját életünket éljük, vagyis felismerjük azt is, ami nem a miénk.

Új nő van születőben. A XXI. század nyitott, rugalmas, dinamikus női már nem csak szemlélői egy kitalált hitrendszernek, kapcsolati és szerepmintáknak, hanem résztvevői és formálói is.

Ennek a legfőbb értékei, tartópillérei: szeretet és önszeretet, megértés, önérdekek felismerése és érvényesítése, önmegvalósítás, szárnyaló kreativitás, életöröm, adás-kapás egyensúlya, a női lét élvezete.

Mint minden táboromban, itt is rengeteg gyakorlat, megélés, izgalmas intenzív belső munka lesz, ami mindezt segíti.

Egy csodálatos vendégem lesz, aki egy egész napon át lazít, tölt, emel minket. Ő Kiss Eszter, a Katona József Színház színésznője, aki a Színművészeti Egyetem egyik tanára, és nem csak nagyszerű előadó, tanár, de hatalmas tudású irodalomtudós is. Több irodalmi estjét végignéztem, hallgattam, minden alkalommal megríkatott, többször lúdbőröztetett, egészen kivételes, amit ő tud adni. Délelőtt foglalkozást tart (erről lentebb olvashattok), délután pedig a „Nő költők-költőnők” c. előadásával varázsol el minket. Azért választottam Esztert a női táboromba, mert ezeken a női sorsokon és műveken keresztül olyan élményt adott, ami megerősített abban, hogy mit jelent nőnek lenni, és mennyi erő van bennünk. Már most tudom, hogy katartikus élményben lesz részünk, és a nap végén egység élményt fogunk átélni. Meg fogjuk érezni a „vérközösségi” összekapcsoltság támogató erejét, és a női sors mibenlétét.
Ő így ír a tervezett napról:


„Sár és virág, kavargó semmiség,
de hirtelen, mint villám, hogyha lobban –
két sor között – kinyíl nekünk az Ég.
(Kosztolányi Dezső: Vers)

A szavaknak varázsa és ereje van. Színészként hivatásszerűen foglalkozom ezzel, mégis inkább az érdekel, hogy hogyan tudom előhívni ezt a varázslatos állapotot “civil” emberekből. Az izgat, hogy hogyan lehet megtapasztalni a nem-hétköznapit, a Varázst a mindennapi életünkben is, egyszerűen azáltal, hogy másként nézünk a dolgokra és másként engedjük át magunkon a minket ért hatásokat. 
A délelőtti foglalkozáson friss testtel és aggyal megtapasztalhatjuk, hogyan tudunk másként koncentrálni, másként fókuszálni, mint egyébkor. A színházban és filmnézés közben nézőként átélt érzelmeink egy vezetett hatáskeltés eredményei. Most kipróbáljuk, hogy nem csak passzív szemlélői, hanem művelői és teremtői leszünk a bennünket ért hatásoknak. Ezt speciális, az általam kidolgozott és főleg színésztréningeken használt gyakorlatokon keresztül fogjuk tenni, kellemes és szórakoztató módon. 
Este pedig egy különleges, interaktív esttel várlak benneteket, ahol a magyar irodalom nőalakjait megidézve századokon átívelő utazást tehetünk a női lélek korokhoz nem köthető rejtelmeibe. Ismert és kevésbé ismert költőnőinket és verseiket fogjuk felidézni a 17. századtól napjainkig, főleg azt vizsgálva, hogy vannak-e a költészetben csak nőkre jellemző témák, stílusok, és lehet-e egy művész munkásságában meghatározó jellegű a női mivolta.”

Izgalmas, játékos, és erőt adó önismereti tábor lesz ez is. 

Image

Játszás-orgazmuskészség fejlesztő kurzus, azaz JOK

 Hét év után új koncepcióval folytatom az eddigi belső munkát. A három napos elvonulások helyett két napos hétvégi – nem ott alvós- együttlétek lesznek, aminek a neve: Játszás-orgazmuskészség fejlesztő kurzus, azaz JOK. (Ennek a leírása lentebb részletesen olvasható.)

Az első időpont: Május 7-8, mindkét nap 10.00-től 18.00-ig

Helyszín: Ashram Jógaközpont, Budapest II. Ady Endre u.1. I./1. (http://www.jogakozpont.hu/ )

„Játszás-orgazmus”-nak nevezem azt az állapotot, amikor az önfeledt játszásban az ember teljes mértékben képes feloldódni. És ebben a pillanatban, időszakban, amikor kienged, valójában be is enged, ilyenkor lélegzik a lélek. (Lélekzik…) Amikor nem kell tartania magát, nem kell védekeznie, kontrollálnia, akkor ösztönösen elindulnak a szervezet homeosztatikus, azaz öngyógyító képességei. Azonnal „levegőt vesz”, vagyis a számára szükséges erőket, energiákat tudattalanul is fölveszi, magába szívja. Hiszem, hogy ebben az önfeledtségben, amikor az örök gyerek végre kinyújtózhat bennünk, minden kilégzés, lazítás, és minden belégzés töltekezés a körülöttünk levő végtelen erőkkel.

Ennek az állapotnak az elérésében az első a teljes bizalom, biztonság megteremtése. A tereket én magam építem fel ehhez. Megtapasztaltam, hogy az úgynevezett programozott terekben való munka sokkal hatékonyabb, mintha ez nem ter-emtődik meg. Ezután jön az elengedés, kilazulás tere és állapota, majd a teljes feloldódás („játék-orgazmus”), ami flowban levő, kreatív állapot, végül a regeneráció és integráció állapota.

Mennél jobban és mélyebben képes egy ember lelazulni, annál inkább erősödik benne a bizalom, ősbizalom, ami egy mindannyiónkban ott levő ős tudás-képesség-emlékezés és szükséglet. Ami nélkül csak szorongó, megfelelni akaró végrehajtóvá válik az ember. (Rosszabb esetben élő zombivá, aki egyáltalán nem meri a saját életét élni.) Ebben a lelazult állapotban, a játszásban előjön a bennünk szunnyadó örök gyerek, a játékosság, a kreativitás, aminek a rendszeres jelenlététől az élet minősége is megváltozik. Aki egyre spontánabb, kreatívabb, az jobban fogja élvezni az életét, munkáját, emberi kapcsolatait, egyáltalán: bármit. Saját magát. Mindez elkezdi erősíteni a jobb agyfélteke képességeit, vagyis az intuivitást, az el és befogadni tudást, a művészetekhez való érzéket és érzékenységet, az érzelmek mélyebb megélni tudását. Vagyis segít a jelenbe kerülni. A jobb agyféltekei állapot segít az egység élmény megélésében is, amire annyira ki van éhezve a világ.

Mindez növeli az önbizalmat, és fejleszti a problémamegoldó készséget is.

Játszás-orgazmuskészség fejlesztő kurzusaimmal a célom, hogy az emberek egyre inkább felszínre hozzák magukban a bizalom, ősbizalom, önbizalom állapotát, fejlődjön a kreativitás, spontaneitás, játékosság, hogy nyíljanak az emberek a jelen élvezni, megélni tudására, merésére, és megtapasztalják az egység élmény gyógyító, tápláló erejét. Hiszen – ahogy már írtam- ebben az állapotban automatikusan elindulnak bennünk az öngyógyító folyamatok. Ehhez a kilazuláshoz és játokhoz elengedhetetlen a közösség megtartó ereje, hiszen egymás által élhetjük meg a bizalom és egység élmény létrejöttét, ami eleve gyógyít, tölt.

Úgy gondolom, hogy a huncutság és a vagányság is fejleszthető, ami kihat a bátorságra, önbizalomra is.  Tapasztalom, hogy az életben nagyon hasznosak ezek a tulajdonságok, ugyanis fejlesztik a problémamegoldó képességet, ami folyamatosan fenntartja a játékos gyermeki énünket, ami által könnyebben bekerülhetünk a jelen pillanatba. Ezekben a képességekben van valami mélyről fakadó életigenlés. Benne van az is, hogy az, aki vagány,  az élet millió felesleges és hazug szabályának nem akar megfelelni. (És ebben nincs semmi antiszociális, természetesen a törvényeket nem sérti.) Azt, akiben van kellő mennyiségű huncutság, alapvetően nem a másoknak való megfelelés motiválja, hanem a saját isteni önvalójának való, hiszen mindenkinek ez az egyetlen igazi „főnöke”.

Az életöröm pedig maga Isten dicsérete.

Image

Önszeretet-kapcsolódás- a szív tér nyitása

Három napos elvonulás Dobogókőn, melynek témája:

Önszeretet-kapcsolódás- a szív tér nyitása

8.éve tartok hétvégi kurzusokat, táborokat, melyek folyamatosan bővülnek, változnak – mint minden.

Eljött az ideje, hogy kifejezetten és kiemelten a szeretet-önszeretet, és ennek kapcsán az egymáshoz kapcsolódás legyen a fókuszban. Ez idő alatt több, mint ezer emberrel dolgoztam együtt, tapasztalatból mondom: a világhoz, embertársainkhoz való kapcsolódás kulcsa önmagunk szeretete, egyáltalán a szeretni tudás. Ahogyan a test tápláléka az étel és ital, a léleké a szeretet. Már lassan közhely az, hogy két útjelzőnk van: a szeretet és a félelem, de igaz. Ez alatt a néhány nap alatt én felépítek egy olyan teret, ahol megtapasztalhatjuk az elfogadást, ezáltal az egymásban való feloldódást, azt, hogy milyen úgy együtt lenni, hogy nem kell másmilyennek lenni, mint amilyenek vagyunk. Ahhoz pedig, hogy ez kinyíljon, szükség van egy olyan biztonságos térre, ahol a jelenlevők elengedhetik a kontrollt, és kinyílhatnak.

A szív térből pucoljuk a múltból hozott sebeket, és nyitjuk, hogy egyre inkább képesek legyünk meglátni azt, hogy épp úgy vagyunk jók, ahogyan vagyunk, és hogy valójában minden értünk való. Ez nagyon felszabadító, minden túlzás nélkül mondhatom, eufórikusan szoktak a hétvégéimről távozni az emberek. Viszont ahhoz, hogy ezt az energiaszintet tartsuk, illetve az itt megszerzett élményeket integráljuk, ahhoz otthon is végzendő gyakorlatokat kapnak a részvevők.

Mindezt egy olyan térben tesszük, ami ezt kifejezetten segíti, táplálja.

Illetve a másik nagyon fontos információ, amit szeretnék még átadni ebben a pár napban, hogy rávilágítsak arra, hogy mennyire meghatározóak a gondolataink, hitrendszereink.

Hogyha a korlátozó hitrendszereinket, hiedelmeinket, belénk égett mintáinkat, ideológiáinkat elhagyjuk, illetve kitisztítjuk, akkor azzal együtt jön a többi.

Ezalatt azt értem, hogy ha a hitrendszert elengedjük, akkor fokozatosan gyógyulnak az egymásra épülő rétegek: a gondolati test, majd az érzelmi test, majd az energia test (cselekvések szintje), és nyilván a fizikai test. Hiszen mennél magasabb rétegben dolgozunk, annál több szintet érintünk vele. (A gondolataink meghatározzák az érzéseinket, azok hatnak a cselekedeteinkre, és mindezt a fizikai testre is.)